Väriterapiaa


Löysin vuosia sitten kirjakaupan poistolaarista tämän ihanan kirjan, olisinko maksanut viisi euroa. En ole koskaan jaksanut lukea sitä läpi ajatuksella, visuaalisena ihmisenä olen vain kahlannut läpi sen kuvia ja aistinut värejä. Sivut ovat todella herkullisia. Olen joskus lueskellut väriterapiasta ja ajoittain siitä löytyy artikkeleita lehdistäkin, laitan tähän yhden linkin Anna-lehdestä ja toisen linkinColoria.net-sivulta . Tiedän että väreillä on suuri vaikutus niin mielialaan kuin kehonkin toimintaan ja siksi aion perehtyä värien käyttöönkin yhtenä kehotuntemuksen välineenä.

Alla sivu kirjasta "Onnen hetkiä" vinkki siitä miten tulla tietoisemmaksi väreistä jotka meitä ympäröi.




Ja näin loistavia värejä löytyy tuon ensimmäisen kirjan sivuilta:


Oman henkilökohtaisen väripaletin kasaus on vasta alkutekijöissä ja mietin miten tallentaisin omat lempivärini. Yksi hyvä tapa on kerätä esimerkiksi Pinterestiin omat kansiot kullekin lempivärille ja liittää sinne kaikkea kivaa väriin liittyvää ja näin saada inspiraatioita värien käyttöön ja väreistä voimaantumiseen.

Itseäni puhuttelevat tällähetkellä jostain syystä violetin ja vihreän sävyt joten tallentaisin kokoelmaani varmaankin tällaisia kuvia:




Tosin maksaongelmaisena ilmeisesti minun tulisi suosia myös keltaista 💛  



Kommentit

Suositut tekstit